Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، مسعود حلاج پور، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گیلان گفت: موزه‌های تخصصی فناوری ابریشم، اسناد تاریخی گیاه‌شناسی و کشاورزی، باغ‌موزه گیاه‌شناسی، موزه زنده چای و سایت‌موزه حکومت آل‌کیا در ماه‌های آتی در لاهیجان ایجاد خواهد شد.

او افزود: با استفاده از ظرفیت‌های قانونی ماده ۹۸ برنامه ششم توسعه کشور و با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط ساختمان‌های تاریخی شهرستان لاهیجان پس از انجام مرمت به منظور راه‌اندازی این موزه‌های تخصصی مورد بهره‌برداری قرار گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل میراث فرهنگی گیلان اظهار داشت: با توجه به قدمت دیرینه صنعت ابریشم در لاهیجان و لزوم بازمعرفی پتانسیل موجود در این حوزه در سطح کشوری و جهانی، مقرر شد ساختمان تاریخی فلاطوری این شهرستان که در گذشته و با نظارت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان مورد مرمت قرار گرفته است، به عنوان موزه فناوری ابریشم به بهره‌برداری برسد.

حلاج پور ادامه داد: این اقدام، گامی بزرگ در راستای ثبت جهانی صنعت غنی ابریشم لاهیجان به عنوان یکی از سیاست‌های اصلی این اداره‌کل در معرفی داشته‌های غنی فرهنگی استان گیلان خواهد بود.

او با بیان اینکه پرونده ساختمان تاریخی فلاحت متعلق به وزارت جهاد کشاورزی از دیگر موارد مطرح شده است که مرمت و تبدیل این بنای تاریخی به موزه اسناد تاریخی گیاه‌شناسی و کشاورزی شهرستان لاهیجان و بهره‌برداری از آن در دستور کار قرار گرفت.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان افزود: استفاده از ظرفیت ۵۳ هکتاری باغ مجاور بنای کاشف‌السلطنه و موزه چای لاهیجان و تبدیل آن به باغ‌موزه گیاه‌شناسی با استاندارد‌های علمی، نقش پررنگی در معرفی پوشش‌های گیاهی متنوع منطقه شرق گیلان خواهد داشت.

حلاج‌پور صنعت چای لاهیجان را یکی از شناخته‌شده‌ترین شاخصه‌های این شهرستان در بین گردشگران توصیف کرد و اظهار داشت: ساختمان هوختیف نخستین کارخانه چای صنعتی لاهیجان برای معرفی هر‌چه بیشتر فرایند تولید چای و فرهنگ چای این شهرستان به عنوان موزه زنده چای مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.

او با اشاره به حکومت نزدیک به ۳ قرن خاندان شیعی آل‌کیا در گستره جنوبی دریای خزر گفت: با پیشنهاد اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان و با هماهنگی اداره‌کل اوقاف و امور خیریه گیلان مقرر شد مجموعه تاریخی شیخ‌زاهد گیلانی به عنوان سایت‌موزه حکومت آل‌کیا مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

مدیرکل میراث فرهنگی گیلان تصریح کرد: این امر به مانند مجموعه تاریخی شیخ صفی‌الدین اردبیلی در استان اردبیل، می‌تواند معرف فرهنگ غنی آل کیا و نقش آن‌ها در توسعه منطقه شمال کشور در سالیان گذشته باشد.

شهرستان لاهیجان در ۴۰ کیلومتری شرق مرکز استان گیلان واقع است.

انتهای پیام/ع

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: موزه تخصصی میراث فرهنگی جاذبه گردشگری گردشگری و صنایع دستی مدیرکل میراث فرهنگی کل میراث فرهنگی بهره برداری گیاه شناسی اداره کل آل کیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۹۰۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به استان کرمان

مدیر کل میراث فرهنگی استان کرمان گفت: مجموعه ارزشمندی از اشیاء باستانی استان کرمان، از موزه ملی ایران وارد کرمان شد که همزمان با هفته میراث فرهنگی در موزه‌های استان به نمایش گذاشته خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان، سعید شاهرخی امروز _جمعه چهاردهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران از ورود مجموعه ارزشمندی از اشیا باستانی استان کرمان، از موزه ملی ایران به کرمان خبر داد و اظهار کرد: این اشیا که از موزه ملی ایران (موزه مادر) انتخاب شده است، امروز به کرمان انتقال یافت و هم‌زمان با هفته میراث فرهنگی در باغ موزه هرندی به نمایش در خواهد آمد.

وی افزود: بخشی از اشیای این مجموعه انتقالی، حاصل کاوش‌های علمی باستان‌شناسی در تپه‌ها و محوطه‌های کلیدی استان کرمان از جمله تپه یحیی در دشت صوغان شهرستان ارزوئیه و محوطه باستانی شهداد در شهرستان کرمان بوده که در نتیجه کاوش سال‌های پایانی دهه چهل خورشیدی به دست آمده است.

مدیر کل میراث فرهنگی استان کرمان تصریح کرد: بخش قابل توجهی از اشیا مجموعه انتقالی، اشیا حاصل حفاری‌های غیرمجاز در محوطه‌های باستانی جیرفت است که در دهه اوایل دهه هشتاد از کشور خارج شده بود و با تلاش مشترک وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و وزارت امور خارجه از حراج آن در حراجی‌های لندن جلوگیری و به کشور بازگشته است.

وی ادامه داد: بخشی از اشیا مجموعه نیز متعلق به تپه گاوکشی در اسفندقه جیرفت است که در نتیجه کاوش‌های علمی باستان شناسی در این تپه حاصل شده است که این اشیا به دوره نوسنگی و حدود ۸۸۰۰ سال پیش از این تعلق دارند.

کد خبر 750276

دیگر خبرها

  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • حفر گودال ١٥ متری برای کشف اشیاء تاریخی؛ ۳ نفر دستگیر شدند
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است
  • تعطیلی تمام موزه‌ها و اماکن تاریخی استان کرمانشاه
  • اماکن تاریخی کرمانشاه امروز تعطیل است
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به کرمان
  • انتقال اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به استان کرمان
  • چهار حفار غیرمجاز اماکن تاریخی در تربت‌حیدریه دستگیر شدند
  • تعطیلی اماکن تاریخی در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)