Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-05@16:33:42 GMT

عروس گیلان، پیشتاز در صنعت بامبوبافی

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۶۴۵۴۴

عروس گیلان، پیشتاز در صنعت بامبوبافی

شهرستان لاهیجان علاوه بر اینکه پایتخت چای ایران است در صنعت بامبوبافی نیز در کشور پیشتاز است، شروع کار بامبو بافی از حدود یک صدسال پیش با کشت چای در گیلان رواج یافت و مهم‌ترین مرکز تولید آن لاهیجان به‌ویژه منطقه لیالستان است.

به گزارش خبرگزاری فارس از لاهیجان ، شاید همگان این شهرستان را به‌عنوان پایتخت چای ایران بشناسند اما کمتر کسی می اطلاع دارد که روستای لیالستان لاهیجان پایتخت بامبو بافی ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بامبو یا نی هندی نوعی خیزران است و نخستین بار همراه با تخم چای توسط کاشف السلطنه به ایران آورده شد؛ به اعتقاد عده‌ای صنعت بامبو بافی با آمدن استاد ولتری از چین به لاهیجان، شروع شد و با کمک استادکاران ایرانی که شاگردان وی بوده‌اند رشد و تکامل یافت.

بامبو بافی یکی از صنایع‌دستی در استان گیلان است که مواد اولیه آن از نی خیزران به دست می‌آید، شروع کار بامبو بافی از حدود یک صدسال پیش با کشت چای در گیلان رواج یافت و مهم‌ترین مرکز تولید آن لاهیجان به‌ویژه منطقه لیالستان است.

 

بامبو در مرداب‌ها و اطراف رودخانه‌های لاهیجان و رشت که بسیار مرطوب است، می‌روید و محصولات آن‌هم جنبه تزیینی و هم کاربردی دارد.

مدیر خانه صنایع‌دستی گیلان (لیالستان) در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در لاهیجان با تبریک روز جهانی صنایع‌دستی اظهار کرد: خلق صنایع‌دستی باروح، جسم و خلاقیت یک هنرمند درآمیخته شده است.

 

نرگس سعادت با بیان اینکه خانه صنایع‌دستی لیالستان از سال ۱۳۹۱ شروع به کارکرد، گفت: پس از ۱۰ سال دوباره با کمک مسؤولان میراث فرهنگی استان گیلان و لاهیجان احیا و با کمک جمعی از هنرمندان گیلانی راه‌اندازی شد.

وی با بیان اینکه لیالستان پایتخت بامبو بافی ایران است، افزود: این مکان تنها خانه صنایع‌دستی استان گیلان است و دارای بخش‌های مختلفی ازجمله بامبو بافی، مرواربافی، سفال‌گری، میناکاری، قلم‌زنی و چرم‌دوزی است.

در خانه صنایع‌دستی به هنرجویان پس از پایان آموزش مدرک معتبر اعطا می‌شود و آن‌ها را برای بازار کار و اشتغال‌زایی آماده می‌کنیم.

یکی از شاخصه‌های مهم این خانه صنایع‌دستی به‌ویژه در بخش بامبو بافی ایجاد اشتغال به‌خصوص برای بانوان است.

مدیر خانه صنایع‌دستی استان با اشاره به اینکه صنایع‌دستی نیازی به تبلیغات ندارد ،تصریح کرد: خوشبختانه در این زمینه نیاز به تبلیغات نداشته‌ایم زیرا هنرجویان و علاقه‌مندان زیادی جذب این مجموعه شده‌اند و خود این هنرجویان سفریان این صنایع‌دستی هستند.

 

به گفته نرگس سعادت‌، بخش تولیدی این مجموعه بسیار فعال است و هنرمندان این مجموعه تولیدات یک ماه آینده خود را نیز پیش‌فروش کرده‌اند.

وی بر انجام حمایت از این قشر تأکید کرد و گفت: از مسؤولان گذشته و حال حاضر میراث فرهنگی که در پیشرفت خانه صنایع‌دستی کمک شایانی کردند تشکر فراوان دارم و امیدوارم برای ارتقا جایگاه صنایع‌دستی استان بیش از گذشته تلاش کنیم.

انتهای پیام/۸۴۰۰۷

منبع: فارس

کلیدواژه: گیلان صنعت لاهیجان صنایع دستی گیلان صنعت لاهیجان صنایع دستی خانه صنایع دستی بامبو بافی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۶۴۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان گفت: همزمان با شهادت امام جعفر صادق (ع) تمامی بنا‌های تاریخی، موزه‌ها و محوطه‌های زیر مجموعه این اداره کل در سطح استان پهناور اصفهان  فردا تعطیل است.

امیر کرم زاده ادامه داد: از روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه تمامی این اماکن آماده ارائه خدمات به گردشگران و دوستداران میراث فرهنگی خواهد بود.

استان اصفهان بیش از ۲۲ هزار بنا و اثر تاریخی دارد که هزار و ۸۵۰ اثر به ثبت ملی و ۱۵ اثر آن از جمله میدان امام، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان و مسجد جامع به ثبت جهانی رسیده است.

۸۰ موزه و بنای تاریخی با قابلیت بازدید در سراسر اصفهان تحت نظارت و مدیریت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این استان هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • برخورد جدی با تورهای گردشگری غیرمجاز در استان مرکزی
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین + تصاویر
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • ٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی کردستان بیمه شدند
  • نمایش فیلم تئاتر «عروسی خون» در سینماتک خانه هنرمندان ایران
  • (ویدئو) شریفی مقدم: چه کسی گفته عروس باید در خانه مادرشوهر کار کند؟
  • جدل جالب المیرا شریفی‌مقدم با روانشناس بر سر کار کردن عروس در خانه مادرشوهر + ویدئو
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا