Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-05@11:55:56 GMT

دانستنی های سفر به لاهیجان، عروس گیلان

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۴۰۵۷۱

دانستنی های سفر به لاهیجان، عروس گیلان

ساعت 24-لاهیجان، عروس گیلان و نگین سرسبز این استان در تمام فصول پذیرای میهمانان خود از سراسر ایران و جهان است. در سفر به لاهیجان یادتان باشد که این شهر علاوه بر جاذبه های طبیعی، جاذبه های تاریخی نیز دارد. سعی کنید در چند روز اقامتتان تمام جاذبه های این شهر را ببینید و از لحظه لحظه حضور در آن لذت ببرید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لاهیجان، شهری سرسبز و زیبا که توسط کوه ها احاطه شده است. هر جایی از شهر که باشید، مطمئنا یک کوه در منظره دیدتان قرار خواهد گرفت. حتی با وجود ساختمان های بلند این روزهای شهر، باز هم سرسبزی باغات همیشه سبز چای و درختان بلند کوه، چشم نوازی می کند که خود یکی از جاذبه های گردشگری لاهیجان محسوب می شود. برای آشنایی با مکان های دیدنی لاهیجان در ادامه با ما همراه باشید.

لاهیجان از دیرباز

این شهر در زمینی هموار و جلگه ای قرار دارد که به نظر می رسد بر اثر رسوب های به جا مانده از رودهای گیلان به وجود آمده است. لاهیجان در اوایل قرن هشتم هجری قمری و در سال 705 توسط اولجیتو فتح شد و محل حکومت کیانیان گشت. امروزه مقبره های حاکمان آن دوره در مسجد چهار پادشاهان وجود دارد. مستندات تاریخی، موقعیت جغرافیایی، اقلیم و محصولات کشاورزی آن روزهای لاهیجان در کتاب حمدالله مستوفی آمده است.

مکان های دیدنی لاهیجان: آرامگاه کاشف السلطان

آرامگاه کاشف السلطنه یکی از اماکن دیدنی لاهیجان است. ساختمانی کاملا متفاوت با بناهای شهر در دامنه کوه به چشم می خورد. آرامگاه کاشف چای، محمدمیرزا قاجار قوانلو ملقب به کاشف السلطنه و فرزند ارشد اسدالله میرزا نایب السلطنه، از رجل بلندمرتبه مملکتی عصر قاجار، در این مکان قرار دارد که او چای و وسایل کاشت آن را از هندوستان به ایران آورد و لاهیجان را مناسب ترین اقلیم برای کاشت چای در ایران یافت. آرامگاه وی در ابتدا از سنگ مرمر سیاه و بدون هیچ سقف و پوششی بود تا آنکه در سال 1355 شمسی به تلاش انجمن آثار ملی، آرامگاه او به سبک معماری غربی، با نمایی از سنگ تیشه ای طوسی رنگ و با زیربنایی بالغ بر 512 مترمربع ساخته شد. البته چندسالی می شود که خبری از آن سنگ های طوسی نیست و جای آن ها را با خشت های آجری رنگ عوض کرده اند. کاشف السلطنه وصیت کرده بود که او را در بر تپه های چای لاهیجان دفن کنند. هرچند که امروز تپه چای تبدیل به یکی از بهترین و شیک ترین خیابان های شهر تبدیل شده است، ولی باز هم مقبره کاشف السلطنه در این خیابان چشم نوازی می کند و نام خیابانِ در راستایش را به خود اختصاص داده است. آرامگاه او پس از واگذاری به میراث فرهنگی از سال 1371 به موزه تاریخ چای تبدیل شده است و یکی از جاذبه های گردشگری لاهیجان محسوب می شود.

مکان های دیدنی لاهیجان: مسجد اکبریه لاهیجان

مسجد اکبریه یکی از اماکن دیدنی لاهیجان است. در کوچه و پس کوچه های قدیمی شهر که قدم بزنید، به قدیمی ترین محله بازمانده از لاهیجان قدیم، گابنه، می رسید. در گابنه با خانه های دارای دیوارهای بسیار بلند، به بلندترین دیوار که رسیدید به دنبال درب ورودی مسجد اکبریه بگردید. مسجد اکبریه، یکی از عمارات تاریخی، دیدنی و جاذبه گردشگری شهر است. این مسجد در جنوب غربی لاهیجان قرار دارد. از این مسجد کهن می توان به عنوان یکی از ارزشمندترین میراث گیلان و ایران یاد کرد. سنگ نبشته ای از جنس مرمر تاریخ احداث آن را 1239 هجری قمری، در زمان فتحعلی شاه قاجار و به همت حاج علی اکبر لاهیجانی می داند. به هنگام ساخت این مسجد، به دلایلی نامعلوم، بنا نیمه کاره رها شده و به همین دلیل، مسجد به دو بخش مسجد نو با قدمت یک قرن و مسجد کهنه تقسیم شده است. این دو بخش توسط دری بزرگ از هم دیگر جدا می شوند. معماری زیبای این مسجد به قدری هنرمندانه و زیباست که تحسین هر هنرمند و بازدید کننده ای را برمی انگیزد و برخی کارشناسان معماری آن را شبیه به مسجد و موزه ایاصوفیه در ترکیه می دانند.

مکان های دیدنی لاهیجان: مسجد جامع لاهیجان

یکی از اماکن دیدنی لاهیجان، مسجد جامع لاهیجان است. در مرکز شهر لاهیجان، مسجدی بزرگ و زیبا چشم نوازی می کند. مسجد جامع لاهیجان از بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری این شهر است. حقایق تاریخی مبنی بر این است که این مسجد به دستور کیا سلطان در دوره حکومت کیائیان و در سال 893 هجری قمری، جایگزین آتشکده قدیمی شده است. در این مسجد چاهی وجود دارد که نقل است امام حسن(ع) در آن وضو گرفته اند. از این رو مردم بر لبه آن شمع روشن کرده و درون آن پول و طلا می اندازند.

مکان های دیدنی لاهیجان: حمام گلشن

یکی دیگر از اماکن دیدنی لاهیجان، حمام گلشن است. رو به رو مسجد جامع لاهیجان یکی از حمام های بسیار قدیمی شهر، متعلق به حکومت فتحعلی شاه قاجار قرار دارد. نقل است که این بنا دارای حوضچه ها و خزینه های بسیاری بوده است که متاسفانه بر اثر بی توجهی دیگر خبری از آن ها نیست! بخش زیبا و زیادی از این حمام نیز بر اثر خیابان کشی تخریب شده است. امروزه جز خرابه ای از حمام باستانی گلشن چیزی باقی نمانده که بخشی از آن هم تبدیل به فروشگاه شده است!

مکان های دیدنی لاهیجان: پل خشتی

پل خشتی لاهیجان، یکی دیگر از مکان های دیدنی لاهیجان ست.جلوه ای از دوران حکومت کیائیان که در غرب لاهیجان، یکی از محله های قدیمی شهر، در انتهای خیابان کاشف غربی، قرار دارد. میرظهیر مرعشی در کتاب خود از این پل نام برده است. در این کتاب آمده که در اوایل قاجار، حاج جعفر کاشانی، پلی آجری با آهک و ساروج را جایگزین پل قدیمی و سنگی نموده. بازسازی این پل در سال 1271 هجری قمری صورت گرفت. ابعاد این پل 50 در 5/4 در 11 متر است و با آجری به رنگ قرمز ساخته شده است.

مکان های دیدنی لاهیجان: استخر لاهیجان

استخر لاهیجان در بخش شرقی شهر لاهیجان به وسعت 17 هکتار با عمقی نزدیک به 4 متر، جذاب ترین و خوش آب و هواترین منطقه گردشگری شهر را به وجود آورده است. دور تا دور این استخر درخت و چمن کاری شده و امکان کمپینگ وجود دارد. این استخر در گذشته مخزن آبی برای شالیزارهای برنج این شهر بود. از زیبایی های جالب توجه استخر، جزیره ای است طبیعی و زیبا در میان استخر که پیش تر به آن میان پشته گفته می شد. پلی سیمانی بلند آن را از یک سو به خارج از استخر متصل می کند. حقایق تاریخی بیانگر این است که استخر و فضای اطراف آن به دستور شاه عباس صفوی ساخته شده اند. این استخر از جاذبه های گردشگری لاهیجان است و همه روزه تعداد زیادی گردشگر را به خود می بیند.

مکان های دیدنی لاهیجان: کوه و آبشار شیطان کوه

مجموعهکوه و آبشار شیطان کوه در کنار استخر لاهیجان، جلوه ای زیبا به شرق این شهر داده است. در سفر به لاهیجان دیدن این مجموعه را فراموش نکنید. کوه این مجموعه به شیطان کوه یا شاه نشین کوه شهرت دارد. در گذشته برکه ای به عرض 200 و طول 70 متر در مقابل این جاذبهگردشگری طبیعی لاهیجان قرار داشت که امروزه به دریاچه ای مصنوعی تبدیل شده است که همان استخری است که در بخش قبل معرفی شد. بر روی شیطان کوه آبشار مصنوعی ساخته شده است که از استخر تامین آب می شود. در بالای این کوه تفرجگاه بام سبز با نمای بسیار زیبا قرار دارد که با مسیر پلکانی از کنار آبشار و مسیر ماشین رو در انتهای آن خیابان می توان به آن رسید.

مکان های دیدنی لاهیجان: تله کابین لاهیجان(بام سبز لاهیجان)

تله کابین لاهیجان فضای کوهستانی اطراف لاهیجان از زاویه بالا را امکان پذیر نموده است و از جمله جاذبه های گردشگری لاهیجان است. از جمله مکان های گردشگری تقریبا جدید شهر، تله کابین احرار، با دو ایستگاه، در بالای شیطان کوه است. بام سبز نام ایستگاه اول آن در ارتفاع 123متری و ایستگاه دوم آن با نام تاج خروس در ارتفاع 313 متری قرار دارد. این تله کابین در سال 1384 با دو ایستگاه، 5 دکل و 33 کابین به بهره برداری رسید. در دو ایستگاه تله کابین غرفه های صنایع دستی، خوراکی و کافی شاپ قرار دارد. شهر بازی در ایستگاه بام سبز نیز از پایین کوه و داخل شهر چشم نوازی می کند. دو مسیر پلکان از کنار آبشار و ماشین رو در انتهای خیابان منتهی به آبشار، مسیرهای رسیدن به بام سبز هستند.

مکان های دیدنی لاهیجان: بقعه شیخ زاهد گیلانی

بقعه شیخ زاهد گیلانی یکی دیگر از مکان هایی است که در سفر به لاهیجان باید به آن سری بزنید. در کوهستان های اطراف لاهیجان گنبد مقبره شیخ زاهد گیلانی همچون نگینی می درخشد. این بقعه در روستای شیخانور لاهیجان در مسیر لاهیجان به لنگرود قرار دارد که از جاذبه های گردشگری لاهیجان است. این مکان مقبره شیخ تاج الدین ابراهیم، مشهور به شیخ زاهد گیلانی از عارفین و دراویش مشهور و استاد شیخ صفی الدین اردبیلی است. مقبره شیخ زاهد به دستور سلطان حیدر صفوی پس از خوابی که در این باره دیده بود، ساخته شد. این عمارت دارای دو اتاق و سه مقبره است. گنبد هرمی منحصر به فرد این بنا، به صورت هشت ترک و با شیبی تند ساخته شده که سطح آن کاشی کاری زرد، آبی، سفید و سیاه دارد. سقف قسمت های دیگر این ساختمان با سفال پوشانده شده است.

مکان های دیدنی لاهیجان: تالاب سوستان

در سفر به لاهیجان حتما به تالاب سوستان هم سری بزنید. در سفر به لاهیجان، کمی که از شهر که دور شوید، به روستای سوستان می رسید. تکه ای از بهشت را در آن جا خواهید دید. این تالاب در تمام فصول پر از آب شیرین است. میان و اطراف آن مملو از درختان تنومند، گیاهان مردابی و نیزار است. این مکان به علت داشتن آب شیرین، آب و هوای مناسب و پوشش گیاهی، به زیستگاه و محل مهاجرت بسیاری از پرندگان مهاجر تبدیل شده است. در فصل بهار و تابستان درختان تنومند این تالاب سرسبز است و گل های نیلوفر در سطح مرداب خودنمایی می کنند. بازی با رنگ تالاب در فصل پاییز وصف ناشدنی است. این تالاب فوق العاده زیبا، با دسترسی راحت و چشم نواز، در مکانی بکر و دست نخورده، آن گونه که شایسته است معرفی نشده و حتی بومیان این منطقه هم از وجود چنین تالابی آگاه نیستند. این امر باعث شده که تاکنون هیچ تلاشی در راستای نگهداری این تالاب صورت نپذیرد.

سخن آخر

با تمام بی توجهی ها و کم لطفی هایی که به لاهیجان شده، این شهر هنوز یکی از زیباترین شهرها برای بازدید است. در سفر به لاهیجان برای دیدن این شهر وقت بگذارید تا سفری به یاد ماندنی برای تمام عمر شما باشد.

منبع : همگردی

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۴۰۵۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویکرد فرهنگی دروازه قرآن باید تغییر یابد

شهردار شیرار گفت: دروازه قرآن از مکان هایی است که باید توجه بیشتری به آن شود و رویکرد فرهنگی در این مکان باید تغییر پیدا کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، محمد حسن اسدی امروز_ شنبه پانزدهم اردیبهشت_ همزمان با روز شیراز و شهادت پیشوای شیعیان حضرت امام جعفر صادق (ع) در آئین معنوی جایگزینی قرآن کریم در دروازه قرآن، با اشاره به اینکه این مراسم برای اولین بار در شیراز برگزار شد، اظهار کرد: بازدید گردشگران از این مجموعه فرصت کم نظیری است که نصیب شهر شیراز شده است.

وی افزود: اجرای برنامه‌های هفته شیراز از دو روز گذشته با غبارروبی و زیارت حرم مطهر شاهچراغ (ع) آغاز شد و پس از آن مراسمی در قالب دیدار و گفت و گو با هنرمندان و مراسم پیاده روی خانوادگی با حضور بیش از ۲۰ هزار نفر از شهروندان شیراز برگزار شد.

شهردار شیراز ادامه داد: در شهر شیراز امروز علاوه بر حرم‌های مطهر که در صدر آن حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) قرار دارد، اماکن گردشگری همچون حافظیه، سعدیه، باغات و محلات بسیاری وجود دارد و یکی از نشانه‌های اصلی این شهر دروازه قرآن است.

اسدی با اشاره به حادثه سیل ۹۸ خاطر نشان کرد: با اعلام وقوع این اتفاق در کشور، این مکان محلی نام آشنا برای همگان بود. این در حالی است مسئولینی که وارد شهر می‌شوند علاقه بسیاری به بازدید از دروازه قرآن دارند.

وی تاکید کرد: دروازه قرآن از مکان‌هایی است که باید توجه بیشتری به آن شود و بایستی رویکرد فرهنگی در این مکان تغییر پیدا کند.

شهردار شیراز تصریح کرد: مقرر شده است این مکان که قدمت هزار ساله دارد و در زمانی مسیر ورودی به شهر شیراز بوده است، با آزاد راهی که از سمت شمال غرب احداث می‌شود بنا است تا در ورودی شهر شیراز یک المان ایجاد شود و طی هشت ماه آینده که زیر گذر گویم افتتاح می‌شود یک المان مشابه دروازه قرآن نیز در این محور نصب شود تا نشان و نماد فاخری در خور شهر شیراز باشد.

رونمایی از سند جامع ارتقا جایگاه شهر مقدس شیراز به تراز سومین حرم اهل بیت (ع) در ۲۶ اردیبهشت

سید ابراهیم حسینی رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در این مراسم تصریح کرد: خدا را شاکریم که امروز شیراز و شیرازی‌ها موجب افتخار اهل بیت هستند.

وی افزود: شانزده سال پیش مقام معظم رهبری همزمان با روز شیراز فرمودند؛ شیراز سومین حرم اهل بیت (ع) است و این توفیق نصیب ما شد که در این شهر نفس بکشیم و میراث دار شیراز و شیرازی‌ها و خدمت گذار مردم شیراز باشیم و باید قدر این نعمت را بدانیم و بیش از پیش خود را وقف خدمت به مردم کنیم.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز اضافه کرد: شهر شیراز مجموعه‌ای خوبی‌ها است و این مطلب که شیراز یکی یک دانه‌ای است که تمام خوبی‌ها را در خود دارد، از یک سو موجب افتخار است و از سوی دیگر برای ما وظیفه ایجاد می‌کند با همه آنچه که در توان داریم یگانه بودن شهر شیراز را بیش از پیش حفظ کنیم.

حسینی همچنین در ادامه این آئین خبر داد: طی چند سال گذشته فعالیتی آغاز شد تا سند جامع ای نوشته شود که این سند با عنوان سند جامع ارتقا جایگاه شهر مقدس شیراز به تراز سومین حرم اهل بیت (ع) است که در روز ۲۶ اردیبهشت همزمان با روز بزرگداشت حضرت احمد بن موسی (ع) رونمایی می‌شود.

وی ابراز امیدواری کرد: با تدوین این سند جامع، شهر شیراز یگانه شهر کشور و یگانه جهان اسلام و یگانه تمام کره زمین باشد و این موضوع با حضور مردم رقم خواهد خورد.

امروز شهر شیراز، به نماد و المان دروازه قرآن شناخته می‌شود

در ادامه این مراسم همچنین محمد علی چوبینی رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز اظهار کرد: برگزاری این آئین معنوی سنتی برای ما خواهد شد تا هر ساله به مناسبت گرامیداشت روز شیراز بتوانیم قرآن کریم را در دروازه قرآن تعویض کنیم.

وی ضمن قدردانی از مجموعه مدیریت شهری و به ویژه شهردار منطقه سه شیراز در آماده سازی و اجرای این برنامه، افزود: این اقدام کار مشارکتی از سوی سازمان فرهنگی شهرداری و شهرداری منطقه سه بوده است.

معاون فرهنگی شهردار شیراز تاکید کرد: دروازه قرآن بنای باشکوه است و امید است بتوانیم از این ظرفیت بیش از پیش استفاده کنیم.

چوبینی اضافه کرد: امروز شهر شیراز، به نماد و المان دروازه قرآن شناخته می‌شود و شیراز سومین حرم اهل بیت (ع) نماد و المان آن دروازه قرآن است که نشان می‌دهد مردم این شهر سده‌ها متدین و مسلمان هستند و زیر سایه قرآن قرار دارند.

به گزارش ایمنا، قرآن جایگزین شده در محل دروازه قرآن شیراز توسط آستان قدس رضوی منتشر شده است که در حجره اصلی دروازه قرآن قرار گرفت.

کد خبر 750473

دیگر خبرها

  • خسارت بارش‌های شدید به زیر ساخت‌های شهری جنت مکان گتوند
  • دسته‌روی سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) در لاهیجان
  • ماجرای کلیپ جنجالی یک عروس ۱۴ساله
  • رویکرد فرهنگی دروازه قرآن باید تغییر یابد
  • ببینید | لحظات دیدنی از مراسم تدفین دو شهید گمنام در آستان مقدس مسجد جمکران
  • فیلم/ لحظات دیدنی از مراسم تدفین دو شهید گمنام در مسجد جمکران
  • حضور پیشکسوتان تیم ملی فوتبال در اردوی آزادکاران جوان
  • (ویدئو) شریفی مقدم: چه کسی گفته عروس باید در خانه مادرشوهر کار کند؟
  • مسجد کبود تبریز؛ معماری زیبا و تاریخی ایران
  • جدل جالب المیرا شریفی‌مقدم با روانشناس بر سر کار کردن عروس در خانه مادرشوهر + ویدئو